Vakantie voor het hele gezin

Het Kleinwalsertal in Oostenrijk is het vakantiegebied voor families in zowel zomer als winter. Het gebied maakt onderdeel uit van de Allgäuer Alpen. In het Kleinwalsertal kun je naar hartenlust skiën, langlaufen, bergwandelen, mountainbiken en nog veel meer. Het dal bestaat uit de 4 gezellige dorpen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad, waar alle voorzieningen binnen handbereik zijn.

Appartement Hirsch, dat plaats biedt aan maximaal 5 personen, is gevestigd in Mittelberg. Zoals de naam al zegt wordt het dorp omringd door de imposante bergen van het Kleinwalsertal. Het appartement ligt centraal en op slechts 100 meter van de piste. Gezellige winkels, restaurants en cafés zijn op loopafstand.

Op slechts 790 km vanaf Utrecht

De bereikbaarheid van dit gemoedelijke gebied is uitstekend. Op slechts 790 km (vanaf Utrecht) vindt u dit mooie gebied. De gemoedelijke sfeer, de vele activiteiten die zomer en winter worden georganiseerd, de gezellige restaurants en de mooie en sneeuwzekere skipisten zijn voor veel gasten redenen om hier jaarlijks terug te keren.

Vakantie in Allgäu en Vorarlberg

Mittelberg en de 3 andere plaatsen in het Kleinwalsertal behoren tot de Oostenrijkse deelstaat Voralberg. Allgau is een streek in Zuid-Duitsland. Onder andere de Duitse stad Ulm ligt in de Allgäu, maar ook bekende gebieden als de Bodensee, Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf liggen in de Allgäu. De Alpen in dit gebied worden dan ook de Allgäuer Alpen genoemd. De Allgäuer Alpen liggen zowel in Duitsland als in Oostenrijk. In Oostenrijk bevinden de Allgäuer Alpen zich in de deelstaten Vorarlberg en Tirol. 

Via de Allgäu naar Vorarlberg

Hoewel het Kleinwalstertal tot de deelstaat Vorarlberg behoort, is het alleen via de Allgäu (Duitsland) te bereiken. Plaatsen als Kempten en Oberstdorf, waar u langsrijdt op weg naar Mittelberg (Kleinwalsertal) bevinden zich in Allgäu. Zodra u het dal inrijdt, komt u in de deelstaat Vorarlberg, wat Oostenrijks grondgebied is. Ondanks dat het dal alleen via Duitsland te bereiken is, is het toch een typisch Oostenrijks gebied. Dit merk je vooral aan het dialect dat gesproken wordt. 

Das Ländle

De Oostenrijker in Vorarlberg noemt zijn landje liefkozend, het Ländle, omdat het kleinste provincie van Oostenrijk is. De hoofdstad is Bregenz aan de bekende Bodensee. Het Bregenzerwald vormt het achterland, een zeer afwisselend gebied met bos, prachtige alpenweides en gezellige dorpjes. Meer naar het Oosten ligt het ruigere natuurgebied Montafon dat grenst aan Tirol.

Allgau, gezondheidsregio

Grenzend aan het Vorarlberg, ligt in Duitsland, tussen het Bregenzerwald en Ulm, en tussen Garmisch-Partenkirchen en de Bodensee de lieve vakantieregio Allgäu. Een heerlijke regio om een ongedwongen vakantie door te brengen, tussen de brede almweiden, waar de Allgäu zo bekend om is. De regio dankt haar naam aan de Allgäuer Alpen, die ten dele in Duitsland liggen, maar ook in de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg en Tirol. Hier merk je al gauw waarom de Alpen zo beroemd geworden zijn, want haast nergens anders kun je nog genieten van de bergen in een dergelijke onaangetaste staat, als hier in de Allgäu. De regio profileert zich graag als de gezondheidsregio, en dat past eigenlijk precies bij het imago, dat de Allgäu in de rest van de wereld heeft. Hier is het leven nog zonder stress, gezond en traditioneel. Met kabbelende bergbeekjes, grazende koeien op de almen, uitgestrekte bossen, lekker eten en heel veel rust. Een uitgelezen kans om te genieten in een regio, die simpelweg alles te bieden heeft wat, je van een zomervakantie zou mogen verwachten.

Beschikbaarheid

Joomla Webiste door 73 Orange

Prijzen

Huurprijzen per week 2021/2022:

 

Tussen 13-12 en 18-12-2021  € 700,-
Tussen 19-12 en 08-01-2022  €1095,-
Tussen 09-01 en 06-02-2022  € 800,-
Tussen 07-02 en 06-03-2022  €1095,-
Tussen 07-03 en 27-03-2022  € 725,-
Tussen 28-03 en 19-06-2022  € 650,-
Tussen 20-06 en 04-09-2022  € 755,-
Tussen 05-09 en 30-10-2022   €700,-

 

 

Deze prijzen zijn exclusief de toeristenbelasting van € 3,75 p.p.p.d. voor iedereen vanaf 14 jaar en de schoonmaakkosten van €75,-.

Bedlinnen , handdoeken etc. dienen zelf te worden meegenomen. Geen dieren toegestaan.

Wij verhuren in het hoogseizoen het appartement alleen van zaterdag t/m zaterdag. Eventueel aankomen of vertrekken op andere dagen, dan kan een meerprijs gerekend worden. In de zomermaanden zijn alle bergbahnen in het tweelandengebied Oberstdorf-Kleinwalsertal gratis als je het appartement Hirsch huurt. Lang niet alle verhuurders van appartementen in het Aparthotel bieden dit. Op vertoon van je Algäu Walser Card reis je én kosteloos met de Walserbus én kosteloos met de 8 kabinebanen en stoeltjesliften die in de zomer geopend zijn.

Contactformulier

Hebt u interesse om ons appartement te huren? U kunt ons mailen via deze website vul het contact formulier zo volledig mogelijk in of bellen: 06-53345512 of 06-37597559

Please type your full name.
Invalid email address.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer